Contact

Ieder Daglichtje wordt met de hand gemaakt. Zowel de structuur als de glazuren verschillen per lichtje.

Doordat de lichtjes allemaal verschillend zijn kun je het beste zelf het meest passende ‘Daglichtje’ uitzoeken. Dit kan in onderstaande winkels of door een bezoek aan het Atelier in Rockanje. Ook is er de mogelijkheid om middels foto’s op afstand je lichtje uit te kiezen, kijk hiervoor op de bestelpagina.

Heb je vragen over het Daglichtje of vragen aan de maker dan kun je contact opnemen via tinie@daglichtje.nl

Atelier

Kortedijkje 5, Rockanje (op afspraak)

Winkels

Op dit moment geen vaste plek in een winkel.

Contact

Tinie van Zandwijk  tinie@daglichtje.nl

De maker

Tinie van Zandwijk

Al ruim dertig jaar ben ik verliefd op het werken met klei. Door met de hand te vormen heb ik beelden, schalen, spirituele maskers en andere kunstobjecten gemaakt.

Ik hou van organische vormen en de natuur is dan ook mijn grote inspiratie bron.

Werken met klei nodigt uit om m’n gevoelens en gedachtes te verbeelden en in vorm te verstillen. Het beeld wordt een herinnering aan dat moment, het ondersteunt en geeft vaak ook inzicht. Toen ik een paar jaar geleden een afspraak had met een vriendin die een moeilijke periode doormaakte wilde ik haar iets betekenisvol geven. Ik maakte op dat moment het eerste ‘Daglichtje.’
 

Terwijl ik het vormde en glazuurde dacht ik aan de ondersteuning die ik haar toewenste. Toen ik het aan haar gaf en zij het lichtje aanstak was ze erg ontroerd. Dit was voor mij een groot geschenk. Vanaf dat moment maak ik meer meer Daglichtjes voor zowel bekenden als onbekenden.

Ik vind het symbolisch prachtig om zoveel mogelijk lichtjes in de wereld te brengen en zo de wereld, of iemands wereld, wat te verlichten.

Het ‘Daglichtje’ is er om ook weer door te kunnen geven op het moment dat een ander het misschien meer ‘nodig’ heeft.