Workshop 'Daglichtje'

Binnen deze workshop maak je kennis met de klei en het proces van keramiek met als resultaat: je eigen Daglichtje! In een door jullie zelf samengestelde groep van vier tot tien personen maakt ieder een eigen Daglichtje, voor zichzelf of voor iemand anders. Zelf bepaal je de vormgeving en kies je het glazuur voor de binnenkant. Na drie weken zijn de Daglichtjes helemaal klaar om opgehaald of opgestuurd te worden.

 

Ervaring met klei en/of keramiek is niet nodig om tot een mooi resultaat te komen. In de workshop wordt gewerkt met de middelste maat Daglichtje van Ø 10,5cm (€32,50) 

Wat kan ik verwachten

In de workshop maak je je eigen Daglichtje, voor jezelf of voor iemand anders. De workshop wordt op aanvraag georganiseerd vanaf 4 personen tot 10 personen. Mocht je toch met meer of minder willen komen, dan kunnen we samen kijken naar de eventuele mogelijkheden. Tinie zal de workshop begeleiden en bij een grote groep zal er een extra begeleidster zijn om zo genoeg aandacht te hebben voor alle deelnemers. 

In de workshop wordt aandacht gegeven aan het werken met klei, worden technieken uitgelegd en werk je met je eigen intentie aan je Daglichtje. Er is van alles aanwezig om jouw Daglichtje naar jouw wensen vorm te geven.

 

Aan het einde van de workshop kies je een glazuur uit voor de binnenkant. Deze wordt door Tinie aangebracht wanneer de klei droog en gestookt is. Vervolgens worden de Daglichtjes met het glazuur nogmaals gestookt, waarna ze klaar zijn om opgehaald of verstuurd te worden*.

 

Tijdens de workshop is er koffie en thee en een pauze met vegetarische hapjes en tijdens het werken zal er altijd water klaar staan.

 

*Houd bij het versturen rekening met de verzendkosten van €10,- per pakket. In 1 pakket kunnen maximaal 6 Daglichtjes worden verpakt.

Opbouw Workshop

Workshop in Beeld